SEO för restauranger (sökmotoroptimering)

SEO eller sökmotoroptimering är arbetet som görs för att förbättra rankningen av din restaurangs hemsida hos sökmotorer. Det vill säga, att komma högt upp i resultaten när någon söker efter exempelvis restaurang Solna, catering Sundsvall eller pizzeria Östermalm.

SEO eller sökmotoroptimering är arbetet som görs för att förbättra rankningen av din restaurangs hemsida hos sökmotorer. Det vill säga, att komma högt upp i resultaten när någon söker efter exempelvis restaurang Solna, catering Sundsvall eller pizzeria Östermalm.

SEO är mycket enklare än ni tror men kräver en del arbete som ni kommer att se. Många företag som jobbar med SEO konsultation är lite hemlighetsfulla och framställer det som ett avancerat arbete som kräver speciella verktyg och utbildningar. Egentligen är det inte svårare än att skriva en bra uppsats som vi alla lärde oss i skolan. Förenklat bygger därmed sökmotoroptimering på att producera strukturerade artiklar/ sidor med tydliga, lättlästa texter och ett relevant innehåll som passar er målgrupp. 

De enskilt viktigaste faktorerna som Google tar hänsyn till är antal länkar in till din restaurangs hemsida samt relevant innehåll. Men innan själva SEO arbetet kan påbörjas måste man välja vilka sökord som är viktigast att jobba med. Sökorden är de ord eller fraser som era blivande gäster söker på Google med för att hitta en restaurang.

Bra och intressant innehåll gör att andra länkar till exempelvis dina events eller nyheter. Det gör i sin tur att Google anser att din hemsida är relevant och den visas därför högt upp vid sökningar. Det handlar om att skriva artiklar som berör det ert företag sysslar med och inte enbart beskriva er meny eller restaurangmiljö. Exempelvis kan man skriva en artikel om hur kockarna jobbar hos er och vad de inspireras av. Eller en story om restaurangen och ägarens liv fram till där ni är nu. En restaurang som kontinuerligt uppdaterar hemsidan med den här typen av innehåll kommer därmed att räknas som en auktoritet av Google.  Det finns också andra faktorer som är viktiga för SEO som sidtitel, metabeskrivning och huvudrubriker med mera. Allt detta är jätteenkelt att göra rätt med Restaurangwebbens verktyg och vi utbildar er i detta från start.

Grundreglerna för att lyckas ranka högt vid sökningar är följande:

  1. Skriv intressant och användbart innehåll med ord och fraser som era gäster använder sig av när dom söker efter er typ av restaurang.
  2. Gör det enkelt för läsarna att dela och länka till din hemsida.
  3. Fortsätt att producera innehåll kontinuerligt. Det tar lite tid innan effekten visar sig men det ger garanterat utdelning för de som inte ger upp.

Om du vill komma högre upp vid sökningar på Google så prova Restaurangwebben redan idag. Det är gratis att prova och ni väljer själva när det är dags att byta ut er gamla hemsida.

Kontakta oss nu!