Är din restaurang säker? Om osäkra hemsidor

Öppna din restaurangs hemsida och titta på hänglåssymbolen till vänster i textfältet där du skriver restaurangnamnet. Är hänglåset stängt eller står det "inte säker" där?

Öppna din restaurangs hemsida och titta på hänglåssymbolen till vänster i textfältet där du skriver restaurangnamnet. Är hänglåset stängt eller står det "inte säker" där?

Ni har väl alla sett den där konstiga början innan domännamnet… HTTP:// eller HTTPS://. Det är S:et i slutet som jag ska försöka förklara.

HTTPS står för: Hypertext Transfer Protocol Secure och det är där säkerheten kommer in i bilden. HTTPS använder något som heter Secure Socket Layer-certifikat - SSL.

SSL krypterar all information som skickas mellan servern där hemsidan är lagrad och webbläsaren som besökaren använder. Anledningen att det är viktigt att skydda den informationen är att utan SSL är det relativt lätt för någon att fånga upp trafiken som skickas mellan servern och besökarens webbläsare.

Varför ska man skydda den informationen då?

Så fort besökaren ska mata någon slags information i t ex en bokningsförfrågan på din restaurangs hemsida, bör anslutningen vara krypterad så ingen obehörig kan snappa upp trafiken mellan besökarens webbläsare och servern hemsidan ligger på. Och ännu värre är att man kan stjäla kreditkortsinformation om ni har en webbshop.

Att ha en säker hemsida gör att besökarna kan känna sig trygga hos er och att ni uppfattas som en professionellt restaurang. Google har också meddelat att om man byter från HTTP till HTTPS så förbättras sökresultaten drastiskt.

Eftersom Restaurangwebben levererar säkra, snabba och tillgängliga hemsidor så ingår självklart SSL-certifikat till alla våra hemsidor.

Så om ni inte redan har uppdaterat er hemsida till “HTTPS” så är det bara att höra av er till oss så flyttar vi över hemsidan till Restaurangwebben och låser hänglåset åt er.

Prova Restaurangwebben gratis nu!